Monday, February 5, 2024

Hra 3 - Liberation: Captive 2

 Hra 3 - Liberation: Captive 2

 
Rok: 1993
Vývojář: Byte Engineers
Vydavatel: Mindscape
Platformy: Amiga AGA, také pro OCS/ECS, Amiga CD32
Herní sešn: 1
Odehraný čas:
Obtížnost v této relaci:
Level zábavnosti: 

Tak je to tady, další hrou bude sci-fi kyberpunkový dungeon crawler z roku 1993, zajímavý titul a pěkné pokračování prvního dílu z roku 1990. Původně jsem chtěl pokračovat klasikou v podobě "heroic fantasy" v kobkách, ale už je na čase zahrát si něco tématicky odlišného.

Vaše postava je vtažena do akce po politické vraždě a korporátním krytí ze strany BioCorp, jedné z vládnoucích nadnárodních společností. S pomocí svých čtyř droidů jste schopni prohledávat město a hledat oběti, které byly použity při maskování, BioCorp. S každým menším vítězstvím je váš záměr jasnější – přesvědčit císaře, aby znovu získal kontrolu nad firemní hegemonií.  
Liberation se odehrává ve velkém futuristickém městě a jde o volné RPG s otevřeným koncem. Stejně jako u jeho předchůdce si můžete koupit lepší zbraně, od mečů po laserové pušky a vylepšit své droidy o nové vybavení, např. četné hlavové sloty, které se zapojují a dávají droidům různé schopnosti, což vás nakonec přivede blíže k císaři.

EDIT: 7.4. 2024 - dávám si pauzu od hraní CRPG na Amize, další obsah blogu bude spíše o hardwaru a programovém vybavení na Amize (včetně představení Amig, které vlastním).


 

 

No comments:

Post a Comment

Hra 4 - Dungeon Master II AGA

 Hra 4 - Dungeon Master II: The Legend of Skullkeep  Je rok 1995. Commodore už je v hrobě od dubna 1994, kdy vyhlásil bankrot a přestal exis...