Wednesday, April 10, 2024

Hra 4 - Dungeon Master II AGA

 Hra 4 - Dungeon Master II: The Legend of Skullkeep

 Je rok 1995. Commodore už je v hrobě od dubna 1994, kdy vyhlásil bankrot a přestal existovat jako firma 6. května 1994. Inventář a know-how získal velký německý výrobce PC - fima Escom AG 22. dubna 1995. Značka povstala z mrtvých jako bájný fénix. Escomácké Amigy 1200 na krátko začaly opouštět opět výrobní linky. Escom obnovil od roku 1995 i výrobu workstationů Amiga 4000T (tedy towerová varianta).

A Interplay vydává druhý díl legendy dungeon crawlerů na Amize. V roce 1995 Dungeon Master II: Skullkeep, který jinak vyšel již v roce 1993 v Japonsku, byl portován i na platformy PC MS-DOS a naší milou Amigu.

Ale nechme historii hardware Amig a jejich osudu spát, není rozhodně moc radostná, koneckonců mezi námi Amigisty koluje vtípek - Escom chtěl pohltit a vysát Amigu a nakonec Amiga vyhrála a pohltila Escom :) Přejdeme k vlastní hře, to je větší dobrodružství.



   Tak tedy na začátku si můžeme zvolit klasicky jako v prvním díle libovolnou startovací partu až 4 dobrodruhů, kombinacím se meze nekladou a největší hardcore kobkaři mohou zkusit jet DM 2 za jednu postavu - ostatně šlo to i v díle prvním. Tady tedy žádná změna nenastala. Kde změna nastala je ovšem grafické ztvárnění a počet barev a celkový feeling. Už nejsme omezeni jen na podzemní patra, ale ve Skullkeepu jsou i venkovní lokace, což hru dělá originálnější a variabilnější prostředí dělají úplně jinou atnosféru než jen zatuchlých kobek. Ale jinak je to pořád ten stejný klasický čtverečkový dungeon crawler. Akorát byl zmodernizován (automaping) a graficky vylepšen, Přeci jen se píše rok 1995, žejo :)




 

 



No comments:

Post a Comment

Hra 4 - Dungeon Master II AGA

 Hra 4 - Dungeon Master II: The Legend of Skullkeep  Je rok 1995. Commodore už je v hrobě od dubna 1994, kdy vyhlásil bankrot a přestal exis...